Viete o tom, že túto skvelú 4-kombináciu nájdete na Slovensku na jednom mieste? Nachádza sa v Slovenskom Grobe a volá sa Husacina & Penzión Karolína. Majiteľom tohto podniku je Miroslav Jajcay, jeden z najlepších somelierov na Slovensku (aj v bývalom Československu).

Pán Jajcay, ako by ste sa predstavili našim čitateľom?

Som telom aj dušou somelier, priaznivec vína, ktorý chce rozdávať svoje skúsenosti na všetky strany. Víno je o pocite, o príjemných zážitkoch, a ja si ich nechcem nechávať len pre seba. Samozrejme, je to aj o vedomostiach. Ľudia, ktorí pijú víno, by o ňom mali aj niečo vedieť. Mne osobne sa lepšie pije víno, u ktorého poznám vinára, ktorý ho vyrobil, alebo lokalitu a vinohrady, z ktorých pochádza. Napr. na Slovensku je najdôležitejšie poznať vinára, vo svete najmä to miesto, kde rastie vinohrad. Keď ich poznám, potom to víno vnímam aj spomienkami a zážitkami. A práca someliera je práve o tom, aby ľuďom tieto zážitky sprostredkoval…

Celý článok si môžete prečítať na KamZaVinom.sk >>