CHATEAU-VIN vám prináša vysoko hodnotné vína z odrody Pinot Noir z burgundského vinárstva Domaine Arnoux-Lachaux. História tohto vinárstva siaha do roku 1858. V 19. storočí bola postavená prvá pivnica vo vinárstve a najstaršie fľaše vína, ktoré sa nachádzajú vo vinárstve, sú z rokov 1900, 1913 a 1917.
V roku 2012 prevzal vinárstvo Charles Lachaux po svojom otcovi Pascalovi, ako zástupca šiestej generácie vinárstva. V tomto roku dochádza aj k zmene štýlu vín. Charles, jeden z najmladším vinárov v Burgundsku, prichádza s novými nápadmi a inováciami vo výrobe. Jeho mentorkou je Lalou Bize-Leroy, pracoval v južnej Afrike a v Oregone. Veľkou zmenou vo vinárstve je, že strapce sa macerujú celé, prebieha spontánna fermentácia a znížil sa podiel vyzrievania vín v nových francúzskych 228l sudoch. Nové sudy sa používajú iba pre vína Grand Cru Echezeaux, Grand Cru Clos de Vougeot a Grand Cru Romanée Saint Vivant.
Dnes vinárstvo Arnoux-Lachaux vlastní 14,5 ha vinohradov v 15 apeláciach, predovšetkým vo Vosne Romanée a v okolí Nuits Saint Georges. 4 Grand Cru, 5 Premier Cru, 5 dedinských Villages a veľmi zaujímavý Bourgogne Rouge Pinot Fin. Vek vinohradov sa pohybuje okolo 50 a viac rokov. Najstarší vinohrad bol vysadený v roku 1921. Ide o Clos des Corvées Pagets. Od roku 2010 ako jedni z mála vinárov v Burgundsku používajú vo vinárstve vertikálny lis.
Vinárstvo pracuje režime organic a je v konverzii na biodynamiku. Klenotom vinárstva je vinohrad vo Vosne Romanée Les Suchots, ktoré patrí k najlepším Premier Cru vo Vosne Romanée. Vek viniča v tomto vinohrade je okolo 80 rokov. Bobuľky hrozna sú veľmi malé a majú hrubšiu šupku. Vinohrad Romanée Saint Vivant Grand Cru, ktorého časť vlastní vinárstvo, ide o 0,34 ha vinice, sa nachádza priamo pod slávnym Romanée Conti. Z tohto množstva Charles Lachaux vyrobí ročne maximálne 4 alebo 5 sudov vína, závisí to od ročníka. Toto víno však potrebuje čas k vyzrievaniu. Vína Domaine Arnoux-Lachaux predstavujú modernejší štýl vín z Burgundska, ktorých kvalita každým rokom stúpa. Charles kladie dôraz najmä na prácu vo vinohradoch a až potom na víno. Základom je zdravé hrozno, ktoré odráža miesto svojho pôvodu.