Pignolo Rosazzo 2007 – Le Vigne Di Zamo

42,20 

červené, suché

Categories: , Tag:

Description

Krajina: Taliansko
Oblasť: Colli Orientali del Friuli
Kategória: Červené, suché
Pignolo je stará autochtónna talianska odroda. Hrozno sa prinesie do pivnice. Macerácia sa uskutočňuje v drevených kadiach 15 – 20 dní, počas ktorých sa počas prvých dvoch dní strieda ručné ponorenie matolínového koláča a prečerpaním. Nasleduje odčerpanie a tradičné vylisovanie výliskov. Potom sa víno stáča do francúzskych dubových sudov, kde prebieha mliečno-mliečna fermentácia. Po 24 mesiacoch zrenia v sudoch sa prečerpá na dva mesiace do nerezových tankoch. Pred uvedením na trh strávi víno vo fľaši ďalšie dva roky. Hlboká rubínová farba. Ušľachtilá vôňa sliviek, fialiek, čerešní, moruše, kakaa, kávy, kože s jemným integrovaním sudu. Chuť je vysoko koncentrovaná, ovocná a harmonická. Stále živé s termickým prejavom. Svojim charakterom pripomína pravý breh Bordeaux.

Additional information

výrobca

LE VIGNE DI ZAMO

Typ-produktu

červené víno

zostatkový cukor

suché

ročník

2007

objem

0,75 l

Go to Top