Krajina: Japonsko
Saké s názvom Yukiguma sa vyrába v prefektúre Osaka v Japonsku, konkrétne pri pohorí Ikoma v regióne Kansai. Ide o Junmai Daiginjo – najprestížnejšiu kategóriu saké bez pridaného alkoholu či cukru, vyrobenú z ryže leštenej na minimálne 50 % . Použitá je 100 % Yamada Nishiki, najjemnejšia ryža na saké. Jeho vývoj kombinuje francúzsky cit ovocnej elegancie so japonským remeselným princípom a využíva čistú horskú vodu z pohoria Ikoma. Vôňa je minimálne sladká a kvetinovo-ovocná, cítiť tóny mangostanu (spojenie broskyne, ananásu a malín), liči, kaki, marhule, hrušky a čerstvých mandlí. Chuť je komplexná, s výnimočnou umami hĺbkou, jemná krémová textúra a ovocný sladkastý profil v dokonalej rovnováhe
