Popis

Krajina: Guatemala
Kategória: Rum
Rumy Zacapa Centenario sú v Guatemale vyrábané destiláciou z fermetovaného čistého panenského sirupu cukrovej trstiny. Zrejú systémom solera v nadmorskej výške 2333 metrov v sudoch z bieleho dubu, v ktorých zrel predtým bourbon, Sherry Pedro Ximenez, ale tiež portské, koňak alebo tokajské víno.
Ron Zacapa Centenario X.O. je vyrábaný z tých najstarostlivejšie vyberaných rumov o priemernom veku 25 rokov, ktoré sú následne viac ako rok miešané, aby bolo dosiahnutá perfektná rovnováha v zložení vône a chuti. Destiléria sa pýši, že ich plantáže sú pre produkciu cukrovej trstiny na najlepšom mieste na svete, vďaka kombinácii mikroklímy, pôdy a teploty. Keď príde čas na kvasenie, destiléria používa vlastný kmeň kvasiniek získaných z ananásu. Tieto kvasinky produkujú špecifickú arómu typickú pre rumy Zacapa Centenario.