Popis

Krajina: Guatemala
Kategória: Rum
Tento rum sa vyrába v malom Guatemalskom mestečku Zacapanera, kde väčšina populácie ma príjem len z remeselnej výroby. Ručne tkajú výrobky z „Royal Palm“, vzorku môžeme vidieť aj na fľaši. Po destilácii odpočíva v amerických dubových sudoch v nadmorskej výške 2438 metrov nad morom, kde je chladné počasie. Vďaka tomu sa pri zrení rum oveľa menej odparuje. Zreje systémom Solera po dobu 6-23 rokov. Zacapa Centenario 23 bol mnoho rokov tvorený špeciálne len pre majiteľov Industrias Licoreras Distillery. Sladké arómy karamelu, vanilky, kakaa, pražených orieškov. V chuti je komplexný, korenený s dotykmi tropického ovocia, kávy, kože, škorice, zázvoru. Ocenenie: Platinová medaila a prvé miesto podľa Inštitútu testovania nápojov v Chicagu s 97 bodmi.